Monday, April 27, 2009

Juoksut, hakua ja koulutusohjaajakurssia

Sohvin juoksu sitten alkoi taas :( On se oikeasti kurjaa, kun juoksut tulee näin tiheesti, haittaa hieman tuota harrastuspuolta, kun juoksu on vajaan 5 kk välein. Täytyy nyt oikeasti laittaa mietintämyssyyn mitä asian kanssa tehdään, haaveillaanko pennuista joskus vai leikataanko Sohvi? Onneksi ei sentään ole mitään valeraskauksia yms (vai uskaltaako tätä ääneen sanoa...) ja Sohvi toimii ihan normisti, mutta aina menee se kolmisen viikkoa, nytkin parasta kisakautta ;)

Piiralla kävi siis Juuso ja Sohvi hoidossa viime tiistaina ja hyvä olikin, että hoitoon päästiin. Sohvilla oli taas lantio vino ja ranka ihan kaareva (jonkinlaisen törmäyksen seurausta siis tämä) ja siitä johtuen myös vasen kylki jäykkä, mutta hyvin se oikeni ja suoristui käsittelyssä. Juusolla oli taas oikea puoli jäykkä, mutta muuten oli ikäisekseen hyvässä kunnossa ja saatiin "lupa" maltilla jatkaa agiharrastusta :) Toivottavasti sitten taas syksyllä päästään hoidettavaksi. Tällä välin jatkamme venyttelyjä ja hankintaan laitetaan myös BOT-loimi Juusolle (Sohvi voi sitten lainata samaa loimea)

Keskiviikko vierähtikin sitten Ylökkin agin alkeiskurssikatselmuksessa ja omat koirat pitivät vielä lepopäivän käsittelyn jäljiltä. Minulla oli kyllä hyvä aikomus ottaa Sohvi mukaan ja hieman treenailla tokoa samalla reissulla, mutta en sitten viitsinyt viedä tuota "haisevaa" tyyppiä sekoittamaan muiden päitä ;) Torstaina piti Sohvilla olla mölli BH-koe, mutta sinnekään me ei sitten päästy juoksun takia, höh :(

Perjantaina olikin sitten hakutreenit, mutta edelleen Sohvi joutui jäämään kotiin ja Hessu mielellään jäi myös katsomaan jääkiekkoa, joten minä pakkasin pojat autoon ja menin yksinäni. Alunperin treeneihin ei ollut tulossa kovinkaan paljon väkeä, mutta yllättäen siellä olikin väkeä kuin pipoa :) Tosin kaikki eivät treeneihin osallistuneet, vaan siellä oli pienimuotoiset Anitan pentutreffit myös. Kaikenkaikkiaan siellä oli 4 kpl 8-9 viikon ikäistä pentua ja aika suloisia pakkauksia olivat, ainahan pennut on suloisia. No, päästiinhän me sitten treenaamaankin ja minä otin molemmille pojille 3 maalimiestä. Jassu oli ihan elementissään ja hoisi hommat loistavasti, siitä huolimatta, että ohjaajana olin minä eikä Hessu :) Juuso oli myös oikein pätevä ja jatkoi hienoja hakuja ja rohkeasti meni kaikille maalimiehille. Tällä kertaa tuulikin hieman auttoi, tai välillä tuntui, että hieman toi lisää haastavuuttakin, koska puuskainen tuuli tuntui keskilinjan oikealla puolella kuljettavan hajuja ihan kummallisesti ja kauas. Molla tuli sitten vielä treenien jälkeen meidän pihaan hieman juoksemaan Sohvin kanssa, joten ei Sohvinkaan ilta ihan huono ollut:)

Viikonloppu menikin sitten tiiviisti TOKO:n koulutusohjaajakurssilla. Lauantai oli jälleen koko päivän luentoja kennelpiirillä ja sunnuntaina sitten pääasiassa istuimme Niihaman kentällä katselemassa VOI ja EVL harjoituskoirakkoja. Ihan hyvähän tuo kurssi oli käydä, mutta jotenkin odotin hieman eri asioita kurssilta. Tulihan siellä paljon ihan hyvää ja tarpeelista asiaa, mutta tiedä sitten kuinka paljon uutta opin. Mitään kovin suuria ahaa-elämyksiä en ainakaan kokenut. Pitäisikö tästä päätellä, että loppuviimeksi osaankin paljon enemmän asioita kuin olen kuvitellut? Mutta se, että osaisi sitten käytännössä soveltaa kaikkea mitä osaa, onkin sitten ihan toinen juttu.

Hessu oli sillä välin kun minä istuin kurssilla kantanut kaikki agiesteet pihaan ja treenannut hieman kaikkien kanssa :) Hessu myös lähti sunnuntai-iltana vielä yksin vetämään meidän moelmpien ryhmien agitreenit vielä viimeistä kertaa maneesilla tällä kaudella. Ensi viikonloppuna esteet siirretään Mutalaan ja treenipäivä vaihtuu tiistaille eli seuraavan kerran treenataan vasta 5.5., tosin Sohvi joutuu juoksun takia jättämään ainakin ne treenit vielä väliin.

No comments: