Monday, August 25, 2008

Ei ole toko meidän laji, ainakaan koemielessä :(

Juu, ei todellakaan ole tokoilijaksi minusta :( Eilen käytiin taas kokeilemassa kokeessa ja tulos oli aikaslailla vastaavanlainen kuin ekassa kokeessa. Tällä kertaa ei oltu varsinaisesti treenattu viikkoon, mutta edellis sunnuntaina olttin juuri tuolla samaisella kentällä treenaamassa Marken ja Mollan kanssa ja silloin Sohvi oli oikein pätevä. Eli summasummarum, minä jännitykselläni tai jollain pilaan koiran suorituksen :( Tuomarikin sanoi kokeen jälkeen, että Sohvi rauhoittelee minua. En nyt vielä katsonut videolta, että kuinka jäykkänä minä siellä oikein kuljin, mutta sen myönnän jo näin katsomattakin, että kehumiset yms liikkeiden välillä kyllä olivat aika vaisuja ja erilaisia kuin normisti eli siihen yritän saada parannusta seuraavalla kerralla ja yritetään nyt ottaa se piruetti-temppukin mukaan palkinnoksi sinne liikkeiden väliin.

Koe alkoi ihan hyvin. Luoksepäästävyys oli tosin "vain" 9, koska Sohvi nousi ja meni koiran mitan vastaan tuomaria. Paikallamakuu olikin sitten 10 suoritus tällä kertaa ja nyt se olikin sitä ihan oikeasti ja tällä kertaa tuo 2 minuuttia ei edes tuntunut niin pitkältä kuin viimeksi :)

Meidän vuoro oli neljäntenä ja otin vielä nopeasti pienen pätkän seuraamista ennen kehään menoa ja se oli oikein hienoa. Mutta sitten kun kytkettynä seuraaminen lähti, niin taas sama homma eli Sohvi nuuskuttaa ja laahaa perässä, ekan vasemmalle käännöksen onnistuin vielä jotenkuten tekemään, mutta sitten se hajosi ihan totaalisesti. Oikealle kääntymisen jälkeen Sohvi jäi jonnekin kauas jälkeen ja kun sitten käännyin katsomaan Sohvi pissasi! Kyllä hävetti ja luulin jo kokeen loppuvan siihen, mutta alossa saikin vielä jatkaa. Vain tuo liike meni nollille.

Sitten lähdettiin seuraamiseen ilman talutinta ja se menikin ihan viimeistä täyskäännöstä lukuunottamatta hyvin. Viimeisessä täyskäännöksessä, joka oli aivan hyppyesteen ja kehänauhan vieressä, Sohvi jäi jälkeen rapsuttamaan itseään, mutta siitä saatiin kuitenkin 8,5.

Liikkeestä maahanmeno oli muuten ok, mutta Sohvi meni maahan todella hitaasti (ekalla käskyllä kylläkin) eli siitä 8 hidastelusta johtuen.

Luoksetulo oli ihan normia Sohvia ja siitä 9,5. Puoli pistettä lähti siitä, että perusasentoon tulo kesti hieman ja oikeastaan Sohvi istui vasta kun katsoin ja liikutin huuliani.

Liikkeestä seisominen oli myös 8, koira kuulemma liikkui käskyn saatuaan eteenpäin. En katsonut joten en tiedä paljonko ehti teputtamaan, mutta tarkistetaan videolta.

Sitten taas se hyppy :( Sohvi hyppäsi ihan hyvin, mutta jatkoi samaa rataa kehänauhalle saakka haistelemaan tötsiä. En tiedä olisiko pitänyt huutaa se seiso käsky, kun Sohvi oli menossa siellä 10 metrin päässä. Olin niin hämmästynyt etten osannut sanoa mitään ja sekin siis meni nollille. Kysyin voinko ottaa uudellen ja sama juttu meninasi tapahtua eli hyppäsi ja taas oli menossa jonnekin hornaan mutta sitten niemellä sain Sohvin kääntymään ja saatiin hyppy tehtyä. Tää oli kyllä ihan tyhmä moka, mun olisi pitänyt heti hypyn jälkeen sanoa se seiso käsky, mutta jotenkin kun Sohvi aina treeneissä kääntyy automaattisesti niin olen vasta silloin sanonut sen käskyn.

Kokonaisvaikutelmakin oli vaan 5, tosin osittainhan se laski sen pissaamisen takia, mutta kyllä tuossa yhteistyössäkin oli aika paljon parannettavaa ;)

Eli kokonaispisteet 138,5 ja kolmostulos. Jos me tätä vauhtia "petrataan" tulosta niin kyllä se ykkönenkin tulee joskus kymmenen kokeen päästä ;) Ehkä tämä minun jäykistelykin loppuu jossain kohtaa...

Muuten viime viikko meni aika normaalisti, agi-treenit tiistaina, mutta muuten ihan vaan kotitokoa yms eli ei mitään suurempia treenejä. Aamulenkillä olen nyt ollut kaikkien kolmen kanssa jopa niin, että on kuljettu osa matkaa tienposkessa ja ihmeen hyvin se on mennyt. Aiemminhan me ollaan vaan menty pihan kautta suoraan metsään, mutta Jassua on etenkin sateella hieman vaikea saada mukaan, jos ei ole remmi kaulassa. Kyllähän Jassukin sitten liikkuu, kunhan sen vaan saa siitä terassilta liikkeelle. Juusokin on vihdoin taas unohtanut kuinka ihana Sohvi on. Oikeesti meinas jo mennä hermot, kun Juuso oli ihan "in love" reilut 3 viikkoa. Ymmärrän kyllä sen, että tärppipäivien aikaan, mutta vielä melkein 2 viikkoa juoksun jälkeenkin eli nyt vasta päästiin taas samaan huoneeseen nukkumaan :)

No comments: