Monday, May 18, 2009

Agia koko viikonloppu, nollia myös :)

Koko viikonloppu meni vähän enemmän ja vähemmän agilityn merkeissä. Lauantaina lähdimme jo kukonlaulun aikaan kohti Jyväskylää koko konkkaronkka. Tiedossa oli Sohville 3 rataa ja muille vaan hengailua ja ehkä hieman lämmittelyesteitä. Juuso tosin oli "hieman" sitä mieltä, että joo, radalle vaan kun perille päästiin. No, ollaanhan me Juusonkin kanssa tuolla Jyväskylässä aika monta kertaa kilpailtu, joten paikka oli tuttu. No, tällä kertaa Juuso sai tosiaan tyytyä vaan pieneen iloitteluun lämppäreillä.

Me oltiin paikalla hyvissä ajoin, joten ehdittiin tekemään pitkä lämmittelylenkki koko poppoon kanssa. Eka rata (tuomarina Räsänen) oli aluksi helpon näköinen, mutta tarkemmin kun katsoi, niin aika haastavia kohti siinä oli. Sohvi lähti hienosti liikkeelle ja kaikki meni ihan nappiin, kunnes tultiin jo lähelle loppua ja Sohvi kääntyi omituisesti yhdeltä hypyltä väärään suuntaan ja ehti hypäämään hypyn uudelleen ennenkuin Hessu ehti tehdä mitään. Videolta katsoen Hessu jäi ensin hieman sen edellisen hypyn siivekkeen taakse ja sitten saattoi Sohvia liian pitkälle toisen hypyn taakse, jolloin Sohvi vissiin luuli, että käännytään oikealle vaikka oikeasti mentiin vasemmalle (hypyt "mersunmerkkinä" siis) Mutta kaikenkaikkiaan hieno rata, kontaktit huiput ja keppien päähän valssi onnistui loistavasti, vaikka tuloksena olikin HYL.

Toinen rata oli sitten tuo ensimmäinen lopusta alkuun (ainakin lähestulkoon, joitain esteitä hieman siirreltiin) Se näytti helpommalta, mutta vaikka Hessulle ja Sohville siitä tulos tulikin, niin ei ollut ihan niin hyvä kuin eka rata. Putkeen viennissä Hessu hieman hätäili ja veti Sohvin ohi (kun siis jo lähti leikkaamaan menosuuntaansa) ja sitten seuraavana oli putkesta suorassa linjassa hyppy ja kepit. Sohvi ei jotenkin tajunnut koko keppejä lainkaan, vaan hömpötti vaan ohi kerran ja toisenkin ennenkuin vihdoin hokasi homman. Yhteensä siinä paloi aikaa 20 sekunttia eli yliaikaakin tuli aika paljon sen 15 virheen lisäksi. Muuten keppejä lukuunottamatta rata oli kyllä hieno ja kontaktit taas upeat :)

Viimeisenä oli sitten hyppis ja tuomarikin vaihtui Wyffeen. Rata oli tosi kivan oloinen, virtaava, mutta ei kuitenkaan vaan edes-takaisin juoksua. Nyt kaikki meni ihan nappiin ja Hessu ja Sohvi viilettivät maaliin hurjaa vauhtia ja ilman virheitä. Tällä radalla oli hieman samanlainen kepeillemeno kuin sillä edellisellä radalla, mutta nyt ei mitään ongelmaa siinä. Yksi sheltti meni vielä kolme kymmenystä lujempaa eli sijoitus oli 2. ja ensimmäinen merkintä kilpailukirjaan :)

Käytiin vielä jäähdyttelylenkillä koko poppoon kanssa ja vaikka olin suunnitellut ottavani vähän tokotreeniä myös, niin se sitten jäi, kun kello oli jo aika paljon ja kotiin vielä parin tunnin matka.

Sunnuntaina sitten oli vuorossa agia Takuttien kisoissa Tampereella. Pojat jäivät tällä kertaa kotiin, koska tiedossa oli "vain" sellainen 3-4 tunnin reissu. Ykkösille siis 2 agirataa tuomarina Kokkonen. Ihan mukavan näköinen rata, tosin loppu "suora" oli aika mielenkiintoinen ykkösluokan radaksi. Hessu ja Sohvi lähtivät taas ensimmäisinä medeistä ja hienosti tekivät rataa ja maaliin pääsivät ymmärtääksemme puhtaalla radalla :) Kontaktit hienot ja se lopun kolmen hypyn hässäkkä meni upeasti takaaleikkauksella (tässä nähtiin kyllä jos jonkinmoista suoritusta ja selkeästi radan vaikein kohta tuntui olevan tuo.) Aikakin oli ihan loistava ja niin sijoitus oli 1. Palkintojenjaossa oli sitten tuomari sanonut, että Sohvi tuli pujottelusta ulos väärin, mutta hänen virheensä, kun ei sitä huomannut eli tulos on se mikä on merkattu. Ei meistäkään kumpikaan huomannut tuota virhettä, se kävi niin nopeasti, mutta videolla se kyllä näkyy selvästi. No, nollamerkintä pysyi kirjassa ja palkinnotkin saatiin. Agissa näitä virhearvosteluja sattuu aina, etenkin kontakteilla eli sinänsä se ei ole mitään ihmeellistä, mutta kyllähän se hieman latisti tunnelmaa. Ja todennäköisesti niitä virheitä tulee mahtumaan Hessun ja Sohvinkin uraan toistekin ja varmasti välillä myös toiseenkin suuntaan. Rata oli kyllä aivan superhieno tuota virhettä lukuunottamatta :)

Toinen rata ei sitten mennytkään aivan putkeen. Alku oli sellainen, joka tuntui tuottavan päänvaivaa kaikille muille, mutta Hessu ja Sohvi suorittavat tuon takaakierron ja twistin loistavasti :) Nuo Sohvi kyllä osaa :) Mutta sitten jatkossa kun eteen tuli keinu, loppui Sohvin osaminen ja pamautti taas lentokeinun. Jotenkin Sohvi ei vaan tunnu tajuavan keinua radalla lainkaan. Hessu yritti kyllä ottaa vauhtia pois ennen, mutta ei auttanut. Sohvi ei vaan ehdi tajuamaan, että keinu alkaa kallistumaan. Nyt pitäisi päästä treenaamaan johonkin epiksiin tms, omalla kentällä keinu menee radalla hyvin. Tällä radalla sattui sitten vielä keppien kanssa samanlainen uinahdus kuin Jyväskylän toisella radalla eli kepit- never heard reaktio eli sieltä tuli sitten kieltoja sen verran, että lopputulos HYL. Mutta tälläkin radalla siis se alku oli aivan huippu :) Ihan hyvä vaan, ettei vielä se kolmas nolla napsahtanut, ykkösissä on mukavampi treenata ja etenkin tuo keinu pitäisi saada kuntoon ennen luokkanousua.

Vaikka oltiin kotona ihan hyvään aikaan, en sitten kuitenkaan saanut treenattua tokoa, vaikka niin olin ajatellut. No, Sohvikin oli hieman väsynyt viikonlopun riennoista eli ehkä ihan hyvä niin. Kammattua sentään saatiin tuon räppänän leuanalus tulevaa kauneuskisaa silmällä pitäen.

6 comments:

Marika Forslund said...

Onneksi olkoon teille nollista. Kyllä te (tai Hessu&Sohvi) kohta kisaa kakkosissa!

Kati said...

Kiitos Hessun ja Sohvin puolesta. Kyllä minäkin uskon, että kunhan keinu saadaan kuntoon, tuo parivaljakko nousee aika nopeasti kakkosiin :)

Marjo said...

Hienoa! Onnea koko sakille (erityisesti kuitenkin Sohville ja Hessulle)!:)

Meillä on nyt jo takana jopa kahdet reenit ja kovasti nuo kepit houkuttelee tuonne pihalle koko ajan! Treeneissä mennään imuttamalla, mutta me ollaan tehty nyt kotona kahdella ja neljällä kepillä lisäksi. Jotenkin luulen että tuossa imutuksessa ei Una edes huomaa keppejä vaan tulee vain namin perässä. Lupakin saatiin tuohon toiseen harjoittelu tapaan kotiin. On tuo agility vaan kivaa, reeneistä ei haluais pois lähteä (siis minä en ainakaan)vaan jatkaa vaan! Parempihan se koiralle on että on tuollainen rajallinen aika, ettei koira tympäänny kun on näin hurahtanut akka käskyttämässä :)
(tosin kyllä sekin päivä varmaan vielä koittaa kun mikään ei suju ja mulla palaa pinna, mutta toivotaan että Una jatkaa yhtä oppivaisella linjalla jatkossakin..)

Kati said...

Kiitos :)

Kuten jo aiemmin sanoin, en suosittele tuota imuttamista juuri sen takia, ettei koira usein edes ymmärrä kiertävänsä keppejä. Ja siinä mennään kuitenkin sen verran hitaasti, ettei koiralle synny siitä oikeaa kuvaa lihasmuistiinkaan. Hyvä, että treenaatte kotona erilailla :) Ja tosiaan on hyvä pitää etenkin keppitreenit lyhyinä (max 5 toistoa/kerta) mutta treenejä voi sitten tehdä useampia päivässä.

Ninni said...

Onneksi olkoon hienosta agimenestyksestä! Meillä tökkii kontaktit ja itse oon tehnyt kepeistä meille ongelman:) Kisakuumetta pukkaa kovasti mutta en tiiä miten kroppa kestäisi...

T:Itärajan porukka

Kati said...

Tuo keinu Sohvilla on kisoissa ollut paha, muut kontaktit on mennyt hyvin, ainakin toistaiseksi. Katsotaan nyt miten ensi viikonloppuna käy, tiedossa on 4 starttia Nokialla.

Kyllä tekin vielä Oikun kanssa ehditte kisaamaan, onneksi koirat on vielä nuoria, niin aikaa on. Mutta ymmärrän kisakuumeen, itseäni jo valmiiksi harmittaa, etten enää kohta pääse kisaamaan, kun Juuson pitää eläköityä. Täytyy sitten vaan keskittyä joksikin aikaa tokoon :) Vaikka ei se olekaan sama asia ollenkaan.