Monday, March 16, 2009

Viikonlopun puuhailut

Lauantaina olin vähän ajatellut, että olisi voinut käydä ostelemassa näyttelyssä, mutta loppuviimeksi ei sitten jaksettukaan lähteä sinne ruuhkaan (kun oikeasti ei mitään virallista osteltavaakaan ollut) Käytiin sitten vaan ruokakaupassa ja koiralenkillä samalla reissulla. Muutenkin tuli kotona hoideltua kaikkia rästihommia. Myös Sohvin tokot ehkä sopinevat tuohon rästihomma-kategoriaan ja sitäkin siis tehtiin, molempina päivinä jopa.

Ajattelin, että on ensi viikon EVL-kurssia ajatellen pakko hieman virkistää muistia tunnarin suhteen, koska edellisen kerran sitä ollaan treenattu ennen lumentuloa. Ja tämä siis siksi, että en ole uskaltanut ottaa koko liikettä, koska Sohvi on vielä etsinyt sitä omaa kapulaa (eli olen sen piilottanut edelleen vaikka on niitä muitakin kapuloita ollut mukana) No, nyt siis härkää sarvista ja kokeilemaan hankeen. Ensin otin ulos tullessa niin, että vein vain sen oman kapulan noudettavaski ja hyvinhän se "löytyi" vaikkei piilotettu ollutkaan. Sitten mentiin tekemään "oikeaa" tunnari. Olin laittanut hämykapulat kasalle ja vein oman sinne ihan viereen. Ei mitään ongelmia :) Toistettiin kaksi kertaa ja hienosti toi aina oman. Toisela kerralla Sohvi haistoi kasaa niin, että kapulat leivisivät, muttei ottanut suuhun. Mielestäni meni ihan hyvin :)

Sitten otettiin ruutua. Olin tehnyt ruudun valmiiksi ja se hieman "häiritsi" Sohvia aiemmin tunnaria tehdessä. Palkka oli myös valmiina ruudussa ekalla kerralla ja hyvin lähti ja lujaa meni. Sitten jätin alusta ruutuun, mutta en laittanut sinne palkkaa ja otin lähetyksen tosi läheteltä, hyvin lähti ja nyt alan jo saada jotain edistystä. Sohvi kyllä pysähtyy ihan ok, mutta en usko, että vielä ymmärtää oikeaa paikkaa, mutta jatketaan harjoituksia. Sitten otin vielä sitä ahdistavaa luoksetulon pysäytystä. Tennarilla siis. Sohvi lähti aika hyvin niihin hämyheittoihin, joten sain tehtyä toistoja ihan ok ilman luoksetulokutsua. Alkuun ihan vaan heittoja ja sitten yhdistettynä uuteen odo-käskyyn. Ihan ok meni, kai...mä olen jotenkin tosi epävarma tän liikkeen suhteen :( Loppuun otin sitten vielä muutaman vauhtinoudon, jotka oli ihan ok.

Sunnuntaina sitten uusinta kierron ruutua, tunnaria ja pysäytyksiä. Ruutu aikalailla samoin kuin lauantaina. Tällä kertaa Sohvi alkoi hieman ennakoimaan pysäytystä ruutuun ja kääntyi ennen ruutua. Kutsuin Sohvin pois ja yritettiin uudelleen ja luulen, että se auttoi oikean paikan hahmottamista. Eli nyt tuntuu, että tässä ollaan hieman edistytty, ehkä ;)

Sitten tunnaria. Olin hieman uhkarohkea ja laitoin kapulat riviin 5 hämy kapulaa ja oman vein sitten reunimmaiseksi. Hienosti Sohvi haisteli ja toi oman. Sama uudelleen, mutta oma sinne toiseen reunaan ja samoin hienosti toi oman. Sitten vähän siirtelin hämyjä ja laitoin oman sinne riviin keskelle ja edelleen hienosti haisteli ja toi oman! Lopetin sitten tähän, kun meni niin hienosti :) Toivottavasti en tätä pysty pilaamaan, niinkuin lähes kaiken muun olen pilannut. Meillähän on edelleen se sama ikivanha oma kapula käytössä, joten pitäisi varmaan alkaa kokeilemaan sellasta vähän vähemmän "haisevaa" ja palata muussa samalla taaksepäin?

Loppuun vielä pysäytyksiä aika lailla samalla kaavalla kuin edellispäivänä. Nyt en saa vaan hötkyillä ja edetä liian nopeasti tämän kanssa. Ja vielä muutama vauhtinouto loppuun. Ihan hyvät pikkutreenit siis :)

Illalla oli sitten vielä vuorossa agiliitelyt Hämeenkyrössä. Rata oli aikas kinkkinen, vauhti kasvoi ja samalla sitten tarkkuus kärsi. Juuso oli "hieman" holtiton, kun pääsi oikein luukuttamaan. Samat ohjauskuviot, joita tehtiin keskiviikkona, eivät enää menneetkään vauhdissa niin hyvin, mutta joitain onnistumisiakin saatiin sentään. Yllättävästi pystyin ohjaamaan Juusoa lähdössä jopa 4 esteen takaa, vaikka rata ei todellakaan mennyt edes suoraan, hienosti haki kuitenkin sivussakin olleen hypyn kaukaa ohjattunakin :) Taas opin siis, että pitää vaan luottaa koiraan.

No comments: