Friday, March 13, 2009

Torstain tokoilut

Eilen oli toinen kerta EVL-tokokurssista ja tällä kertaa paneuduimme ohjattuun noutoon. Mehän ei olla Sohvin kanssa oikeestaan otettu tuota vielä lainkaan tai no, muutama kerta ollaan suuntia treenattu namikipolla.

Ensin kuitenkin otettiin paikallaolot, sekä istuminen että makaaminen. Istumisella aloitettiin tällä kertaa. En taaskaan mennyt piiloon ja kävin kerran palkkaamassa välissä. Sohvin pää pyöri taas kuin väkkärä aina välillä, mutt istui kuitenkin ihan ryhdikkäästi :) Paikallamakuu sitten seuraavaksi ja nyt se maahanmeno alettiin meistä. Menin piiloon ja kun Romeo nousi ja Sari lähti laittamaan uudeelleen maahan, menin samalla palkkamaan Sohvin. Taas peppu nousi ja kun laitoin uudelleen maahan, Sohvi saattoi jäädä hieman huonosti, koska nousi seisomaan heti kun pääsin piiloon takasin. Eli tulin laittamaan Sohvin uudelleen maahan ja kun pääsin takaisin piiloon olikin aika täysi. Mutta nyt Sohvi oli ihan hyvin. Me oltiin siis viimeisinä ylosnousemisessa ja palkkasin kun pysyi maassa muiden käskyttäessä, se meni hyvin :)

Sitten tosiaan otettiin niitä suuntia. Kipot merkin tasolla tai hieman taaempana (että koira oppisi menemään kaarella taaksepäin) Eka kerta meni oikealle hyvin, sitten otetettiin vasemmalle ja Sohvi lähti oikealle...toistolla oikein. Loput menikin oikein, mutta Sohvi tietty näki kun Pia vei namit. Nyt pitää itse kiinnittää huomiota siihen, että ensin antaa kädellä suuntamerkin ja sitten suullinen lupa>koiralle helpompaa näin. Pitäisi saada Hessu rekrytoitua avustamaan tässä, koska yksin ei voi nameja viedä. Sitten otettiin vielä nopeasti noutoa. palautusta sivulle ensin ja siinä pitäisi palkka tulla nopeammin, että palkkaan siitä oikeasta asiasta eli nopaeasta tuomisesta. Pitäminen sitten erikseen :) Sitten otettiin yksi nouto niin, että pidin pannasta kun heitin kapulan ja hetsasin ennen kuin päästiin hakemaan. Se meni tosi hyvin ja innokkaasti. Nyt vaan pitäisi noutoakin ottaa kuurina kunnolla.

Toiseksi liikkeeksi sitten valitsin luoksetulon pysäytyksen, joka on ihan hirveän ahdistava liike minulle. Olen onnistunut tyrimään koko liikkeen opetuksen ja Sohvilla ei ole mitään hajua koko hommasta. Eli Pian kanssa juteltuamme, totesin, että koko homma pitää alkaa alusta ja vaihtaa käskysana uuteen. Tässäkin pitää nyt alkaa kunnon treenirupeama, koska niin kuin Pia sanoi, toistoja toistoja ja toistoja, ei siitä muuten tule valmista. Pitää ottaa myös ne tolpan tms kierrot mukaan sitten jonkun ajan päästä. Ehkä me vielä tänä vuonna joskus sinne kokeeseenkin asti selvitään...tai ainakin BH-kokeeseen sitten.

No comments: