Thursday, March 12, 2009

Keskiviikon liitelyt

Olipahan eilen hauskat ja hyödylliset agitreenit :) Oltiin siis OK-hallilla keskenämme ja esteitä oli vain 2 putkea ja 4 hyppyä, mutta niillä saatiin ihan huippuhyvät treenit aikaiseksi. Sunnuntaina treenailtiin myös maneesilla ja ihan hyvät treenit nekin olivat, vaikka ihan rataa tehtiinkin :)

Eilen tehtiin siis pieniä tekniikkatreenejä ja kokeiltiin samaa estesarjaa mahdollisimman monella ohjaustyylillä. Sohvi oli kyllä ihan omaa luokkaansa, se on käsittämätöntä miten Sohvi osaa mennä kaikki uudetkin ohjausjutut ihan tosta vaan. Nytkin kokeiltiin mm. Backlappiä ja viskileikkausta ihan ekaa kertaa ja niin vaan Sohvi meni aina hienosti oikein.

Yllättävää oli se, että myös Juuso meni nuo ihan hyvin. Tuota backlappiähän me kokeiltiin ekan kerran viime kesänä Jaakon koulutuksessa Puuparran leirillä ja silloin se ei kyllä sujunut ollenkaan, mutta nyt se meni heti oikein :) Takaaleikkauksethan Juusolla yleensä menee tosi loistavasti (syystä, että ollaan niitä sattuneesta syystä paljon jouduttu käyttämään...) ja tuo viskileikkauskin meni sitten hyvin, kun vaan itse maltoin odottaa enkä ryysinyt koiran päälle. Sylkkärit ja poispäinkäännötkin on alkaneet Juusolla toimia ihan hyvin, kun niitä on nyt treenattu ahkeraan ehkä vuoden verran. Nyt jopa uskaltaisin käyttää niitä kisoissa. Jaakotus on alusta asti ollut helppo ja hyvä ohjauskuvio meille. Saksalaista kokeiltiin ekan kerran reilu vuosi sitten Jaakon koulutuksessa Hämeenkyrössä ja silloin en sitä tajunnut lainkaan. Viime kesänä sitten uudelleen pureuduttiin siihen ja silloin sen jotenkin ymmärsin ja sain jotenkin toimimaankin. Eilen sitäkin koitettiin ja ihan ok sekin meni.

Jassukin pääsi taas lopuksi vähän hömpöttämään ja voi sitä riemua :) Otin samalla kun Hessu meni Jassun kanssa Sohvilla AVOn hyppyä, kun se hyppy oli siinä hollilla. Hieman keskittymistä haittasi se, että Jassu meni agia vieressä, mutta aika hyvin kuitenkin Sohvi meni hypyn, vaikka taas on ollut piiitkä tauko, kun hyppyä on treenattu.

Muuten toko on kyllä aika vaiheessa ja aiheuttaa minussa hieman ahdistusta, kun en vaan osaa opettaa asioita. Suurin ahdistus on luoksetulon pysäytys, en vaan saa Sohvia toimimaan kuten haluaisin. Aina Sohvi valuu sen pari-kolme askelta ennen stoppia. Pitää vissiin aloittaa alusta tuon opettaminen?

No comments: