Monday, October 6, 2008

Taas myrskyssä Turussa ;)

Ei kannata lähteä Turkuun treenaamaan, kun joka kerta iskee kauhea myrsky :) Tällä kertaa tuli vain vettä kovan tuulen kera, mutta muistissa on vielä se Pyrynpäivän reissu parin vuoden takaa, kun kotimatka kesti lumimyrskyssä 4 tuntia ja risat...

Mutta siis eilen oltiin Sohvin kanssa Turussa tokoilemassa schape-porukassa Lentsun opissa. Tällä kertaa kaikki tekivät samoja juttuja eli sinällään ei muiden jutuista saanut neuvoja omaan tekemiseen (tosin tuuli oli niin mahdottoman kova, ettei olisi kyllä mitään kuullutkaan) Alkuun otimme kaikki siis seuraamisen siirtymiä vasemmalle, oikealle ja taaksepäin. Oikealle ja vasemmalle menee Sohvin kanssa ihan ok, niitä olemme aiemminkin treenanneet, tosin pieniä korjauksia tuli askelten ottamiseen yms. Mutta se peruuttaminen sitten onkin ihan vaiheessa. Olen muutaman kerran astunut Sohvin hännälle, kun olen taaksepäin yrittänyt liikkua, joten itsellä hieman pelko asian suhteen. Olen ottanut naksun kanssa peruuttamista, mutta en ole vielä nimennyt liikettä eli se olisi nyt sitten seuraava vaihe ja sitten kun Sohvi sen osaa niin liitetään se tuohon seuraamiseen, kuulostaa tosi helpolta ;) Tänä aamuna sitten otettiin tuo nimeäminen työnalle :)

Seuraavan sitten tehtiin ruutuun menon korjauksia. Eli koira jätettiin ensin ruudun vasemmalle puolelle ja namikippo sinne oikean reunan ulkopuolelle ja oikea-käskyllä koira sinne kipolle. Näitä pari toistoa ja sitten kippo pois ja oikea-käskyllä koira liikkeelle ja pysäytys keskelle ruutua ja palkka. Yllättävän hyvin Sohvi tämän ymmärsi ja saatiin hyviä toistoja. SItten sama vasemmalle, meni ihan yhtä hyvin :) Sitten koira seuraavaksi ruudun takareunan taakse ja kutsumalla ruutuun, jonne pysäytys keskelle ruutua ja palkka. Tämäkin ihan suht ok näin ekaksi kerraksi. Sitten vielä koira ruudun etureunan eteen ja käskyllä piti saada koira peruuttamaan ruutuun. Se olikin vaikeampaa, kun ei ollut mitään käskyä millä olisi voinut koiraa käskyttää menemään taaksepäin. Eli tätä pitää treenata sitten uudelleen, kunhan se peruuttaminen onnistuu käskystä:) Muutenkin tämä on sellainen treeni, mitä voi hyvin tehdä siellä meidän pienessä "hallissa".

Sitten otettiinkin seuraavksi ruutua ihan normisti. Luulin, että Sohvi jo osaisi hakea ruudun vaikka en itse namia veisikään kippoon, mutta ei. Eli vielä ei voi alkaa vaikeuttamaan muuten kuin niin, että eri paikoissa ruutua niin, että Sohvi ei näe ruudun kasaamista eikä kipon vientiä ja sitten vasta kun tuo on hallinnassa voidaan edetä namikipon poistamiseen.

Odottelun lomassa kysäisin tunnarista ja miten siinä edetä oman kapulan piilottelusta. Lentsu oli sitä mieltä, että sitten vaan suoraan kapulat riviin kokeenomaisesti ja katsotaan mitä tapahtuu. Minusta se kyllä kuulostaa hieman suurelta harppaukselta ja luulen, että yritän sitä kapulat kasalla metrin päässä juttua ensin ja edetään sitten siitä. Nyt on kapuloitakin eli ei mitään estettä alkaa treenaamaan tuotakin :)

Loppuun otimme vielä sellaisen häiriöpaikkamakuutreenin. Eli kaikki koirat paikallamakuuseen paitsi yksi, joka meni sinne koirien seläntaakse ottamaan luoksetulon. Ja sitten vaihdettiin eli kaikki kävivät vuorotellen ottamassa luoksetulon sillävälin kun muut olivat paikallamakuussa. Sohvi oli oikein hyvä paikallaolija, vaikka olikin ihan märkä. Ekalla kertaa ei mennyt ekalla käskyllä maahan, mutta sitten muilla jo paremmin. Luoksetulo oli kyllä ihan mahdottoman hidas...Mutta kaikenkaikkiaan olin yllättynyt, ettei sade haitannut oikeastaan yhtään, siis Sohvia, minulla oli kyllä sormet ihan kohmeessa. Kyllä sitä keskimäärin on mukavampi ilman sadetta treenata ;)

No comments: