Thursday, April 24, 2008

Torstain tokoilut

Eilen oltiin toista kertaa Marian kurssilla Mouhijärvellä. Maria oli katsonut kelloa hieman väärin ja edelllinen kurssi venyi reilut puolituntia yliaikaa, mutta toisaalta se oli ihan hyvä niin saatiin treenata vähän sitä odottamistakin. Sohvi oli tällä kertaa hieman parempi ja ihan koko aikaa ei tarvinnut puhkia ihmisille, koirille, äänille yms. Sohvilla on kyllä oikeasti nyt menossa joku ärsy vaihe, kun kaikkea täytyy puhkia ja jotenkin tämä ongelma vielä kertaantuu kun ollaan Mollan kanssa liikenteessä...

Itse treenit meni myös paremmin kuin edelliskerralla. Tälläkin kertaa otettiin vaan seuraamista, mutta nyt mukaan otettiin käännöksiä. Sohvi ei edistänyt ja poikittanut niin pahasti, mutta hieman alkuunsa kuitenkin. Kokeiltiin sitä, että siirsin kättäni hieman kauemmaksi vartalosta ja se auttoi aika hyvin eli sitä täytyy nyt jatkossakin treenata. Käännöksiä niin, että heti käännöksen jälkeen stoppi perusasentoon. Sohvi kääntyy vasemmalle ihan hyvin kun ollaan paikallaan, mutta liikkeessä se on taas sitä pomppimista eli siksi tuo stoppi ja muutenkin tuon edistämisen takia. Kun vaan vielä itse oppisin oikean tekniikan miten käännytään, että se olisi koiralle hieman helpompaa. Pitää treenata sitäkin siis, ilman koiraa :) Muutenkin käskettiin treenata lyhyitä pätkiä ja mieluummin ottaa lopuksi perusasento ja palkata siitä kuin liikkeestä (taas sen edistämisen takia siis)

Odotellessa vuoroamme teimme maahanmenoja, kapulan pitoa ja paikallamakuuta. Sohvi oli kyllä tosi pätevä paikallamakuussa :) Muutaman metrin päässä yksi kurssilainen leikitti koiraansa vetolelulla ja pärinästä huolimatta Sohvi pysyi tosi nätisti paikallaan, hieman katseli sinne suuntaan, mutta ei edes meinannut lähteä.

No comments: