Thursday, December 3, 2009

Eviran vastaus

Eilen tuli vihdoin Evirasta tieto Jassun avauksesta. Jassulta oli löytynyt isoaivokuoren astrosytooma eli siis aivokasvain. Se kyllä selittää aika paljon Jassun voinnista. En tiedä voiko tuo ontuminen olla seurausta kasvaimesta, mutta esim ne poissaolokohtaukset ovat voineet hyvinkin olla epileptisia kohtauksia, jotka ovat hyvin tyypillisiä aivokasvainten kohdalla. Kuten myös näön, kuulon ja jopa hajuaistin häiriöt. Ja myös tasapainohäiriöt.

Näin jälkikäteen ajatellen, olisi ehkä pitänyt jo aikaisemmin tajuta missä se vika on. Vaikka kyllähän meillä aika varma tunne oli, että jotain aivoissa täytyy olla vialla. Itselle on aika helpottavaa nyt kun asiasta on mustaa valkoisella. Kuitenkin aina välillä ajatuksiin on hiipinyt, että mitäs jos se olikin "vaan dementiaa", vaikka järki tietysti sanoo, että teimme oikean ratkaisun Jassun kannalta.

Muuten Jassu oli hyvässä kunnossa, lihaksisto ja luusto olivat aivan kunnossa, kuten myös sisäelimet ja silmät. "Hieman" oli ylimääräistä rasvaa kylläkin ;)

No comments: