Friday, June 12, 2009

Sohville toinen ALO1 ja paljon muuta :)

Taas on aika hurahtanut ja paljon tapahtunut. Kiire vaan pukkaa päälle töissä ja vapaalla ja päivityksiin ei tunnu löytyvän aikaa.

Hakutreeneissä käväistiin ihan miniporukalla viime viikolla, satoi mukavasti ja oli KYLMÄ, mutta meidän porukka ja Fiini-pentunen emäntineen vietettiin kuitenkin lähes pari tuntia metsässä :) Maalimiehiä ei siis ollut ruuhkaksi asti, mutta hyvin ne treenit silti saatiin läpi, pojille otettiin vain 2 maalimiestä mielenvirkistykseksi ja Sohvikin pääsi hajuja hakemaan. Ihan ok meni Sohvillakin, kerrankin oli kunnon tuuli :)

Agilitytreenit on oleet normisti tiistaisin ja mukavasti on säästytty pahimmilta sateilta Mutalassa. Trrenit ovat menneet mukavasti, näin jälkikäteen en muista mitä kaikkea tehtiin edellisviikolla, paitsi että radalla oli useita putken "väärään" päähän vientejä ja yllättäen Juusokin meni joka kerta oikein :) Ne on yleensä meille todella pahoja. Tällä viikolla oli paha kepeille meno, vaikka luulinkin että Juuso klaaraa tuon 90 asteen umpikulman, mutta eipä klaarannutkaan. En tiedä miksi? Minä tietty jäin pahasti jälkeen kun tultiin kaukaa ja lujaa, mutta silti olisin kuvitellut Juuson osaavan hakea sisäänmenon oikein. Sohvi sitten klaarasikin sen kohdan loistavasti :)

Tokoiltukin ollaan, treeneissä ja eilen sitten kokeessakin. AVOn liikkeet on edelleen hyvin keskeneräisiä, saa nähdä koska sinne AVOon uskallan ilmoittautua. No, ALOn liikkeet on ok ja eilinen koekin meni ihan hyvin, vaikka itse yritinkin vesittää koko homman käskyttämällä liikkeestä maahanmenossa ihan erilailla kuin normisti. Koko homma lähti vähän hullusti liikkeelle, kun me jouduttiinkin paikallamakuuseen yhtäkkiä yllättäen. Illmoittautuessa kukaan ei sanonut, että ryhmiä muutetaan ja oli ihan sattumankauppaa, että yleensä satuttiin oleen juuri kehän vierellä kun paikkamakuu alkoi ½ tuntia aikataulusta etuajassa. Numerolappu ja palkkanamit yms oli autossa ja Hessu nopsaan juoksi niitä hakeen sitten. Mutta oli vähän hätäinen lähtö. Tiedä sitten vaikuttiko sekin Sohviin, joka oli hieman poissaolevan oloinen alkuunsa. Meidän ryhmässä oli vaan 3 koiraa, joista muut saivat 0 paikallamakuusta eli vähän hankalaan ryhmään vielä jouduttiin. Toinen vaan ei mennyt maahan vaan istui koko ajan ja toinen käväisi seisomassa ja haukkui. Onneksi Sohvi kuitenkin selvitti homman ok, vaikkakin tarvitsi 2 käskyä maasta nousuun. Pää kyllä pyöri extra paljon mielestäni ja kerran Sohvi korjasi jalkojen asentoa hieman. Häiriötäkin kyllä oli, koska siellä koirien takana oli sellainen työmaakoppi ja sen katolla poika, joka siellä hääräsi kaikkea...

Mutta tässä kokonaisuutena koearvostelu:

Luoksepäästävyys: 10
Hyvä oli, ei mennyt vastaan mutta nousi ylös.

Paikallamakuu: 9
Selitetty edellä :)

Seuraaminen kytkettynä:
Tässä Sohvi lähti mielestäni hieman laiskasti liikkeelle ja seuraaminen ei tuntunut hyvältä. Täyskäännökset löysiä ja toinen tehtiin vielä toimitsijateltan edessä tai lähes sisällä. Myös perusasennot hieman hitaita ja löysiä mielestäni.

Seuraaminen taluttimetta: 10
Tämä tuntui jo paremmalta, mutta ei kuitenkaan parasta mitä Sohvi osaa. Hieman edisti loppua kohti ja vasemmallekäännös oli hankala sen takia :) Täyskäännökset hyviä nyt, etenkin se teltan sisällä tehty ja siitä hämäännyin niin, että meinasin ihan omatoimisesti lopettaa seurauttamisen ennen liikkurin käskyä, joten tuli hieman nykimistä siihen loppuun ja siitä johtuen viimeinen perusasento hieman liian eteen mielestäni.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Tämän siis sössin itse ihan totaalisesti. Sanoin maahan-käskyn todella painostavasti ja matalalla äänellä, mikä on siis ihan eri kuin normisti. En tiedä mistä tuollainen omituinen käskytys oikein tuli... Se jännitys kai sitä teettää. Sohvi oli ihan kysymysmerkkinä ja tarvitsi 3 käskyä + käsimerkin ennen maahanmenoa.

Luoksetulo:
Tuli lujaa ja luulin jo, että pomppaa, mutta vissiin jostain ymmärsi, ettei pitänytkään pompata, mutta ei saanut pysähtymään vaan kiersi lenkin takaa ennen sivulletuloa. Eli ei siis parasta mitä Sohvi osaa, mutta ihan ok :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Tämä ok, mutta itse vilkaisin ja varmistin, että pysähtyi ja käsi hieman heilahti eli siitä olisi voinut kaksoiskäskyn tulkita :)

Estehyppy:
Tämä tosi hyvä paitsi että ½ pistettä vähennettiin taas Katin omituisesta käsiavusta perusasentoon tulossa. En sitäkään tehnyt tietoisesti, eikä tuomarin mielestä koirakaan sellaisia apuja tarvitse ;)

Kokonaisvaikutus: 10

Pisteet siis 173,5 ja ALO1 ja sijoitus 2.

Sohvi oli kyllä tosi hieno ja loppua kohti into ja tekemisenmeininki vaan lisääntyi ja parani sen alun poissaolevuuden jälkeen :) Vaikka olin jo aiemmin päättänyt, että ALO-luokkaan ei enää mennä niin hyvää treeniä se on minulle ainakin ja ehkä opin pitämään hermoni kurissa edes jotenkin ja kyllähän Sohvillekin ihan hyvää tekee koetreeni. Eli yritetään nyt saada se TK1 ja sitten toivottavasti syksyllä AVO-luokkaan :)

2 comments: